St.Nektarios
OECUMENISCH PATRIARCHAAT KONSTANTINOPEL AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG
ORTHODOXE KERK HEILIGE NEKTARIOS
EINDHOVEN
Русский
Română
English
Nederlands
OPROEP TOT HET FINANCIEEL STEUNEN VAN HET NIEUWE KERKGEBOUW

Sinds 1996 kerken we nu in de kapel van het voormalige klooster van de zusters van Liefde. Hoewel we zeer gelukkig zijn met deze kapel en we ons er geweldig thuis voelen, is het duidelijk geworden dat deze ruimte te klein is geworden. Zeker tijdens de grote feesten is er niet genoeg plaats, maar ook al op gewone zondagen is het overvol. Dit dan natuurlijk buiten de corona-tijd. Ook vormt de trap een probleem voor de invaliden bezoekers en parochianen. We hebben daarom ons oog laten vallen op de voormalige R.K. Kerk aan de Vlokhovenseweg in stadsdeel Woensel, Eindhoven Noord. Deze kerk in ongeveer 3 keer zo groot als onze huidige kapel plus koffiekamer en zeer goed om te bouwen tot orthodoxe kerk. Naast de kerk is een grasveld waar we kunnen picknicken en de kinderen kunnen spelen. Hieronder ziet U enige foto's van deze kerk. Het idee is om naast het bouwen van een iconostase, het achterste een derde gedeelte af te scheiden als koffiekamer met daar bovenop enige kamers voor cathegese e.d. Verder zullen er nog toiletten en een keukentje moeten worden geïnstalleerd. En er zal een nieuwe verwarming installatie moeten worden geplaatst. We zijn zeer enthousiast over deze kerk, de ruimte is niet al te groot en door de pilaren en gewelven bijna huiselijk te noemen. We bidden dagelijks tot de Heilige Nektarios dat hij Christus vraagt dit mogelijk te maken.

New church inside New church inside New church inside New church inside

Voor nog meer foto's kijk op http://www.kerken.nu/aanbod/vlokhovenseweg-45---eindhoven.

Maar natuurlijk gaat dit geld kosten. De aankoop van kerk en naastgelegen grasveld kosten E 350.000, de verbouwing wordt geschat op E 150.000. Daarnaast zal de verwarming en de verzekering veel meer zijn dan op onze huidige locatie. De parochie heeft zelf E 100.000 gespaard. Dat betekend dat er nog enkele honderd duizenden euro's nodig zijn. De katholieke parochie is mogelijk bereid om een gedeeltelijk krediet te geven en er is een parochiaan die bereid is om een extra hypotheek op zijn eigen huis te nemen, hetgeen we dan voor de aankoop kunnen gebruiken. Maar dat kost geld en is ook niet genoeg. Daarom zijn we een fondsenwerving campagne begonnen. Er is een model formulier opgesteld dat U kunt afdrukken en invullen. Na ondertekening geldt dat als een contract tussen U en de parochie waardoor U het hele bedrag van de schenking kunt aftrekken van uw inkomen bij de belastingaangifte. Dit model contract is opgesteld door de belastingdienst en aangepast aan dit specifieke doel. Daarnaast vindt U op deze pagina ook een schenkings knop waarbij u elk gewenst bedrag kunt invullen, eenmalig of periodiek. Elke euro is welkom!

Zowel de schenkingslink als het belastingformulier zijn opgesteld met de Stichting Vrienden van de parochie H. Nektarios als ontvanger van de schenking. Deze stichting is speciaal opgericht met het doel fondsen te verwerven voor de Orthodoxe Parochie Hl. Nektarios. Het enige doel van deze stichting is het financieel steunen van de Orthodoxe Parochie H. Nektarios.


Of gebruik volgende QR-code voor donaties via iDeal:

Betaalt U vanaf een buitenlandse bank, dan heeft U de volgende informatie nodig.

IBAN: NL17 INGB 0002370491
BIC: INGBNL2A
Stichting Vrienden van de Parochie van de Heilige Nektarios te Eindhoven